TESCO – “Ön választ, mi segítünk!”

Több éve pályázunk a TESCO  „Ön választ, mi segítünk” programra. Fontosnak tartjuk, hogy közösségünket támogassuk ezzel is.

a Tesco 183 kezdeményezés támogatására összesen 42 700 000 forintot adományoz, ezzel támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak.

Mama-baba pad

Nemes ügyet képviseltünk. Olyan eszközt szerettünk volna több helyre kihelyezni, amire nagy igény van. Hódmezővásárhelyen is. A nyugodt pihenést, szórakozást segítik elő ezek a padok.

Az Esélyegyenlőségi napon adtuk át a padot. A nap szólt fogyatékossággal élő gyermekek elfogadásáról, közös játszóterek kialakításáról is. Ezen a napon adományokat gyűjtöttünk a kishomoki játszótér megépítéséhez, hogy minél több gyermek tudjon együtt játszani.

Ez a nap szólt a segítésről épp úgy, mint az örömről, az együtt gondolkodásról, a közös élményszerzésről.

Esélyegyenlőségi játék Makóra.

2018-ban pályázatot adtunk be a TESCO “Ön választ mi segítünk” felhívásra. A támogatásból egy olyan játékeszközt szerettünk volna telepíteni, ami segít a fogyatékossággal élő, tolószékes gyermekeknek megtapasztalni a szabadabb mozgás érzését.
A Pillangó egy négyágú libikóka, amelyen két sérült és két egészséges gyermek játszhat közösen úgy, hogy együtt hozzák mozgásba a játékot. Ez a közös élmény közelebb hozta egymáshoz a gyerekeket, segítik egymás elfogadását és örömet okoz mindenkinek!
E pályázatot megnyertük és vele együtt a 400 000.-Ft-ot, melyet a játék megvételére fordítottuk. Nyár végén tudtuk telepíteni Makóra a Petőfi Parkba a Pillangót, amit engedélyeztettünk. Az ünnepélyes átadó 2019. májusban volt szerény körülmények között.

A gyerekek birtokba vették az esélyegyenlőségi játékot.