Óvodások hete 2019

Egy különleges világgal ismerkedhetnek meg a szegedi nagycsoportos óvodások. A GEMMA Központban szervezett Óvodások hete rendezvénysorozaton találkozhattak új kis barátaikkal. Közös játékban, mozgásban és tanulásban vettek részt az egészséges, ép gyerekek a központban nevelkedő, fogyatékkal élő fiatalokkal. A könyvtárvezető irányításával, illetve Azure, a terápiás kutya kíséretében sok élménnyel gazdagodtak.
Az Óvodások hete programsorozat fókuszában az érzékenyítés állt, az ép és a fogyatékkal élő gyerekek is tapasztalatot gyűjtöttek a találkozás által, megismerkedhettek egymással. Az óvodások láthatták, hogy beteg társaik is fontos részei a társadalomnak. Az óvoda az a közeg, ahol a gyerekek még nem tesznek különbséget ép és sérült társaik között, ezért fontos már ebben a korban az érzékenyítés. Több mint 160 óvodás látogatott el szervezetünk által finanszírozott foglalkozásainkra. Nagy sikerrel zárult a hét.