A hódmezővásárhelyi Önkormányzat a gyorshírben tájékoztatta a város lakosságát, hogy LAKÁSTŰZ volt a Liszt Ferenc utcában. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de egy lakás kiégett október 30-án (2019) este a Hódtóban. Egy négy hónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét – az önkormányzat este a kollégiumban, másnaptól egy önkormányzati lakásban ajánlott fel szállást, de bútoraik, ruháik, berendezéseik odavesztek. Ezeket alapítványunk gyűjtötte össze. 2 óra alatt közel 40 telefonhívás és 50 üzenet érkezett a közösségi oldalunkra. 3 napon keresztül gyűjtöttük az adományokat, szállítottuk a felajánlott adományokat a központba. Több, mint 50 adományozó közel 710 000.-Ft értékben adományozott. Közel 51 ember segítette alapítványunk munkáját a gyűjtésben és az új lakásba való szállításban. 4 nap alatt rendeztük be teljesen az önkormányzat által kijelölt lakást. A Liszt Ferenc utcai bérházban 4 családnak segítettünk festékekkel a Bodrogi Bau felajánlásának köszönhetően és nézettük át az áramot Garamvölgyi Gábor villanyszerelő önkéntes munkájának köszönhetően. Nagyon köszönjük a gyors és önzetlen összefogást!

Média: Európa Rádió riport iitt, HVG itt