központi: +36-70-674-8177 elnök: +36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu

A projekt címe: Piacképes szolgáltatások kialakítása az Új Világ Alapítványnál

A szerződött támogatás összege: 54 982 336 Ft

A támogatás mértéke: 95.79 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.01.

Alapítványunk 2011-ben alakult. Az Alapítványunk azzal céllal jött létre, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelje és megoldja, a szociális tevékenységben és egészségügyi rehabilitációban való közreműködés, valamint a különféle prevenciós és humanitárius intervenciós mechanizmusok kiterjesztése a leginkább beavatkozást igénylő célcsoportok részére. Továbbá elsődlegesen fontosnak tartottuk, hogy a megváltozott munkaképességűek is integrálódjanak a munka világába, tudjanak ők is termelő munkát végezni.

Üzleti tevékenységeink: autóillatosítók csomagolását, kartondobozok hajtogatását, kisebb varrási munkákat (pl.: gombok felvarrása) végzünk, továbbá 90*90-es kisméretű, asztalközép patchwork terítők varrásával is foglalkozunk. Végzünk textil zsebkendők és lepedők varrását

Alapítványunk új szolgáltatásaival nyomdaipari és tisztítószereket, gyártó cégeknek kíván bedolgozni, hiszen ezen cégek dobozolási, csomagolási, hajtogatási munkákra alig találnak munkaerőt, ezáltal fennmaradásuk is kockázatossá válhat. Egyértelműen látható az elmúlt időkben ezen a területen a munkaerőhiány. Erre megoldás lehet, hogy minél többterületen foglalkoztassák a megváltozott munkaképességűeket, természetesen az ő fizikai és szellemi szintjüknek megfelelően, mentorok bevonásával.

Szervezetünk megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kíván ezen szervezeteknek bedolgozni, részfeladatok elvégezésével. Ezek mellett magánszemélyek részére is kívánunk különböző designnal ellátott szőnyegeket és vászon bevásárló táskákat készíteni.