központi: +36-70-674-8177 elnök: +36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu
Select Page

Az Oldalkosár utcai Óvoda (Hódmezővásárhely) lakótelepi környezetben működik. A gyermekek a közeli bérházakból érkeznek, és az évek folyamán az a tapasztalatunk, hogy ezeknek a gyermekeknek még nagyobb a mozgásigényük, mint azoknak, akik családi házas övezetből érkeznek. Kiemelt szerepet tulajdonít az egészséges életmód kialakítására, ezen belül is a mozgásfejlesztésnek és a szabad levegőn történő tartózkodásnak.

Az óvodás gyermekek legfőbb tevékenysége a játék,. Egész nap folyamán biztosítják számukra a lehetőségeket és arra törekszenek az óvóda pedagógusok, hogy ez a játék a szabad levegőn is megtörténjen. Az udvaron a mozgásos tevékenységek tartalommal történő megtöltéséhez, szükségük lenne egy balesetmentes, igazi játszó udvar kialakítására.

Óvodába a városban egyedüliként a mozgásukban akadályozott gyermekeket is fogadnak. A belső tereket átépítették, hogy a mozgássérültek, akár kerekesszékkel is tudjanak közlekedni. A csoportszobákban biztosították ezeknek a gyerekeknek a számukra is megfelelő játszó-teret, eszközöket. Jól felszerelt tornaszobával rendelkeznek, melyben adottak a mozgás fejlesztéshez szükséges eszközök. Ezek beszerzése pályázati forrásokból, illetve az óvoda alapítványának segítségével kerültek beszerzésre.
Ahhoz, hogy ezek a gyerekek a szabad levegőn balesetmentese, közösen tudjanak játszani, egy játszóteret kell kialakítani. A régi játékok elavultak, tönkre mentek. Kérem, segítsenek, hogy egy szép játszó teret ki tudjunk alakítani részükre!
Adakozzanak a számlánkra, már 3 millió forintból sok szép játékot tudunk letelepíteni számukra!
SZÁMLASZÁMUNK:  OTP BANK 11735067-20058373 megjegyzésbe írják bele “óvoda” Nemzetközi szám: IBAN: HU12 1173 5067 2005 8373 0000 0000 BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Az Óvoda játszó-tere most így néz ki:

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!