Kéz a kézben 2018.

Kéz a kézben Toleranciatábor 2018.

Írta: Gulicska Irén. Beküldve: Kiemelt rendezvényeink

2018-ban is megrendezzük a táborunkat. Ennek programját tesszük most közre.

szülői levél  kérdőív  nyilatkozat fotózásról  (a nyilatkozat és a kérdőív kitöltése kötelező a táborhoz!)

Kéz a Kézben Toleranciatábor
A tábor ideje:  2018. július 02-06 között.

Július 02-én 11 óráig kell beérkezni a tábor helyszínére!

Helyszín: Szeged - Partfürdő Kemping (telefon: (62) 430 843)
Cím: Szeged, Középkikötő sor 1. 6726

A Kéz a kézben Tolerancia Tábor célja:

• Együtt táboroznak sérült és ép gyermekek ezen az öt napon. Feladatunk, hogy egymást megismerjék, közös programokon vegyenek részt, egymást segítve készítsenek tárgyakat, emlékeket, amit a tábor végén hazavihetnek.  A tábor teljes idején segítő kutyákkal találkozhatnak, és együtt játszhatnak a gyerekek.

Szakemberek segítik a tábor munkáját. A táborban részt vesznek a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kiképzett segítő kutyásai valamint a Csibész Kutyasuli iskolás kutyái.

Szakemberek:
    Tatárné Kapus Éva nevelőtanár, család-gyermek és ifjúságvédelmi szakpedagógus, szociális munkás, katolikus hittantanár, tréner; Szokolné Igaz Enikő habilitás kutyakiképző és felvezető Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese, az "ÚJ VILÁG" Alapítvány kutyás terápiás foglalkozásainak vezetője; Harasztiné Schiller. Márta gyógypedagógus GEMMA, Nákity Kinga gyógytornász GEMMA, Kasza Blanka gyógytornász GEMMA, Zavarkó Éva gyógytornász GEMMA, Benkő Erzsébet gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Dobsa Evelin gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Kovács Magdolna gyógypedagógus GEMMA, Szabó Sára gyógypedagógus GEMMA, Fődi Anna gyógypedagógus GEMMA, Nagy Albertina gyógypedagógus GEMMA, Komjáti Mariann gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Vas Nelli gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Urbán Miklós gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Oravec Dorottya gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Patocskai Anikó gyógypedagógiai asszisztens GEMMA.

Segítők:
    Fülöp Kristóf, iskolai közösségi szolgálatos HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Makó,Turányi Marcell iskolai közösségi szolgálatos HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Makó, Bódi Lóránt közösségi önkéntes BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma,
    Pauli Katalin az "ÚJ VILÁG" Alapítvány önkéntes tagja, Selmecziné Pomikula Tünde az „ÚJ VILÁG” Alapítvány Jószolgálati Nagykövete, Nagyhegyesi Ilona íjász és Moldován Ilona az „ÚJ VILÁG” Alapítvány kuratórium tagja.

Tábor vezetősége: Moldován Ilona, Pauli Katalin,  Selmecziné Pomikula Tünde, Szokolné Igaz Enikő, Tatárné Kapus Éva

Táborvezető: Gulicska Irén az "ÚJVILÁG" Alapítvány kuratórium elnöke

Orvosi ügyelet: Lévay Norbert

Az étkezéseket biztosítja: Stefánia Catering.

Partfürdőről:

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman tavasztól őszig várja kedves látogatóit. Egyedülálló elhelyezkedésével az ország egyik legszebb fekvésű kempingje, közvetlenül a Tisza partján, 5 percnyi sétára Szeged belvárosától. A lapályos parton a fürdőzés és napozás mellett futballpálya, strand-röplabda pálya, büfék, vendéglátóegységek állnak a vendégek részére, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra, szabadtéri sütésre, főzésre is van lehetőség. A medencék legmélyebb pontjai: középső medence: 120 cm közel 33 fokos víz, nagy medence: folyamatosan mélyülő, a legmélyebb pontja: 18 cm, közel 33 fokos vízhőmérséklet.

A táborba napi jegy kifizetésével a szülők is be tudnak jönni délutánonként, de a tábor programját nem zavarhatják (bekapcsolódni lehet).

A tábor programja:

Első nap (július 2.)
    11 órától szállások elfoglalása, terület bejárás
    12 órától „Hallgass a szívedre” érzékenyítő foglalkozás a segítő gyerekeknek, játékos formában Éva nénivel
    13 órától ebéd
    14 órától strand
    16 órától tábori program megbeszélése, szabad foglalkozás
    17 órától 18 óráig "A Rejtély Te vagy" "Tükröm-tükröm"- ismerkedő játékos feladatok I. workshop Éva nénivel.
    17. órától Kutyás foglalkozás előkészítése, szabályok megbeszélése, csoport beosztás, kutyák megismerése - Azure, Ében, Brunó
    18 órától vacsora
    19 órától kreatív feladatok
    21 órakor fekvés

Második nap (július 3.)
    8 órától reggeli
    9 órától kutyás terápiás foglalkozás kisebb csoportokra bontva, de közösen!
    10.30 órától Történelmi ruhában valóbemutató, és egy rövid előadás a ruházatról, fegyverzetről, íjakról. /Szegedi Szittyások/
    Ezek után mindenki kipróbálhatja oktatói segítséggel, biztonságos módon az íjászatot (5 éves kortól) néhány lövés erejéig.Ha kevés jelentkező van, akkor sok lövésre is jut idő. :-)
    16 szabadprogram, Csocsó bajnokság
    17 órától 18 óráig a"Rejtély TE vagy" Barát kerestetik II. workshop Éva nénivel
    18 órakor vacsora
    19 órakor Sportverseny (Péter) 40 db. sportszelet
    20,30 zseblámpafoci (akik nem vesznek részt rajta, azoknak filmklub Éva nénivel)
    21 órakor lefekvés

Harmadik nap (július 4):
    9 órától érzékenyítő foglalkozás a kutyák segítségével
    10,30 órától Kézműves foglalkozás Timivel - tábor gyöngy karkötő, sógyurma medál készítése
    16 órától Számháború /Irén/
    17 órától 18 óráig "A Rejtély Te vagy" "Dühös vagyok?!" III. workshop Éva nénivel
    17 íjászat
    18 órakor vacsora
    19. órától „az élet show-ja” csapatok vetélkedője
    21 órától bátorságpróba DJ

Negyedik nap (július 5.):
    8 órától reggeli
    9 órától kutyás terápiás foglalkozás kisebb csoportokra bontva, de közösen a két gyermek csapat!. (Akik éppen nem a foglalkozáson vannak, azoknak futóversenyt rendezünk. A végén ajándék ).
    10 órától sárkányhajózás (akiket be lehet vinni) és akik éppen nem a foglalkozáson vannak, azoknak futóversenyt rendezünk. A végén ajándék.
    14 órától strand közös fürdőzés
    16 óra Betty, Tamás és csapatának egy órás Zumba „tánca” amin mindenki részt vesz a maga lehetőségeihez képest
    17 órától 18 óráig "Dühös vagyok?!" IV. workshop Éva nénivel
    17 órától Szabadprogram, íjászat