Adomány Nagykendre (Románia)

kis mezítlábas

Az „ÚJ VILÁG” Alapítvány újabb segítségkérésnek tett eleget. Nagykend önkéntese Rózsa Enikő, aki hetente egyszer főz a gyermekeknek, mert egyébként nem ennének meleg ételt, és magyarországi segítője Péliné Bokor Judit megkereste alapítványunkat, hogy a szegedi adományozók által összegyűjtött gyermekruhákat, cipőket, ki tudnánk-e szállítani hozzájuk, mert a személygépkocsiba már nem fér be.

Olyan gyerekeknek gyűjtöttek, akik mind a mai napig mezítláb, kabát nélkül mennek iskolába az egyre hidegebb őszi napokon is. Miután ebben az évben már többször osztottunk ruhákat, egyéb adományokat és még mindig maradt elég a következő osztásra így úgy döntöttünk, hogy mi is felajánlunk meleg holmikat. Dancsi István Úr azonnal mellénk állt, amikor megkerestük kérésünkkel, és vállalta a szállítást, ingyen, ezzel támogatta alapítványunk munkáját. 2017. szeptember 26-án kedden indultunk útnak több mint 80 zsák ruhával és 25 kg tartós élelmiszerrel. A hosszú úton megtapasztalhattam, hogy az elmúlt 25 évben mennyit fejlődött Románia, hogy a régi több órás határon való átkelés ma már a múlté. Biztos vannak még teendők, de szembetűnő a fejlődés. 7 órás út után megérkeztünk Balavásárra, ahol az ottani körzeti orvos engedélyezte az adományok egy részének letételét, hiszen Enikőéknél nem fért volna el. Onnan elmentünk egy családhoz Kiskendre, ahol a két lány olyan szeretettel fordult hozzánk idegenekhez, hogy magunk is meglepődtünk. Megfelelő méretű ruhákat hagytunk ott náluk és persze csokit, amit Péliné Juditék küldtek Szegedről. Majd megérkeztünk célunkhoz Nagykendre, ahol Rózsa Enikő és családja vállalta a ruhák kiosztását a gyerekek méreteit figyelembe véve. Természetesen megvendégeltek minket. Nem engedtek útnak addig, míg bőségesen nem ettünk. Igaz, összességében 3 órát voltunk a helyszínen, de azt a szeretetet, örömkönnyeket, őszinte mosolyt nem lehet elfelejteni. Hajnali 1-kor értük el a magyar határt. Fáradtan, de örömmel és lélekben gazdagabban értünk haza.  Köszönöm Zsoltnak, hogy ilyen pontosan, biztonságosan, barátságosan, segítőkészen állt mellénk, vezette Dancsi úr által üzemeltetett autót! Köszönjük az összes támogató, adományozó segítségét, azt, hogy egy szóra mellénk álltak, ezzel egy jó ügyet szolgálva! Álljon itt Rózsa Enikő levele, amit éjfélkor fogalmazott meg minden segítő honfitársának!

Éjféli gondolataim!

Kedves Irénke, Jutkám, Zsuzsi... Zsolt (hiszen te vezetted le ezt a cseppet sem könnyű távolságot)! Kedves Ismeretlen Angyalok, mindenki, aki hozzájárult ehhez a gyors adományozó akcióhoz! Hálámat, köszönetemet szeretném kifejezni, amiért szíveteket ennyire mélyen érintette, teljesen idegen gyerekek sorsa. A ruhák jó helyre kerülnek, és az öröm, az biztos garancia. Örülök, hogy egy családot eme rövid időszakban meg tudtunk látogatni, és szereplői lehettünk a két kislány örömének. Érdemes volt ma felébredni, hiszen újabb két csodálatos embert ismerhettem meg. Fáradtságot nem kímélve, rengeteg munkát, erőt, időt, szívességet nem számolva, energia bombaként szerveztétek mindezt meg. Péliné Bokor Jutkának, aki egyben lelki társam, köszönöm a tartalmas élelmiszercsomagot, lisztet, tésztát, cukrot, csokit, rizst...stb..húst...mindent. Jutka már pótanyukaként gondoskodik a gyerekekről. Azt mondják, nincsenek véletlen találkozások, és ez így is van. Istennek csodálatos munkaterve van. összeboronálja a hasonló embereket egymással. Boldog vagyok, hogy eljöttetek, hogy újabb nagyszerű embereket ismerhettem meg. Ha lehetséges, minden vágyam az lenne, hogy én is részt vehessek a nyári Táboron, és besegítsek, amiben tudok. Már elmúlt éjfél,de most már megnyugodva hajtom le a,fejem. Lesz ruha-cipő a gyerekeknek... csodálatos napom volt... és megtanultam,hogy semmit nem szabad feladni,mert  a,csodák léteznek. Isten Áldjon Benneteket! Isten Áldjon Irénke, Zsolt, áldja Isten Dancsi Urat, aki nélkül nem jöhetett volna ki ilyen messzire ez a sok szép adomány!  Köszönöm Károlyi Úrnak az adományok átszállítását Irénkéékhez! Köszönöm minden adományozónak a segítséget, az önzetlenséget! ! Testvéri szeretettel: Rózsa Enikő

21994264 1406381079483549 1421845437017755858 o   P1320025

 P1320026

 

 P1320088  P1320128

 P1320130

 

 P1320173  P1320176  P1320182

 dancsi

Köszönjük a segítséget!

 P1320148

 karolyi antik

Köszönjük a segítséget!