Farkasok

Horkai Zoltán és farkasai

Hatalmas sikerrel zárult a szombati farkas találkozó a Németh László Városi Könyvtárban. A város gyermekeinek szerzett nagy örömet 2016. május 28-án, amikor vendégül látta dr. Újváry Dórát, Pergel Virágot és farkasait. Egy nagy farkas Dakota mellett az érdeklődők láthattak két 3 hónapos kölyköket is, akik annyira meg voltak illetődve a sok embertől, hogy Virágnak be kellett ülnie a kocsiba, hogy megnyugodjanak. Három gyönyörű példányt vehettek szemügyre azok, akik eljöttek a rendezvényre. Alapítványunk szervezésében vendégünk volt Dóri a HORKAI Animal Training Center vezető trénere, Horkai Zoltán felesége, Pergel Virág segítő és három farkas; a 13 éves Dakota valamint a két 3 hónapos Lobo és Marcus.

A Németh László Városi Könyvtár udvarán lehetett megsímogatni Dakotát, aki a meleg ellnére viselte a gyerekek kívácsi tekintetét, apró kezeinek símogatását.  Dóri közel 1 órás előadást tartott a munkájukról, hogyan került bele a csapatba, hogyan figyelik meg a körülöttük élő állatokat. Cáfolta azokat a tévhiteket, hogy a farkas rátámad az emberre minden ok nélkül. Megerősített minket abban, hogy az állatok kellő ismeretével minden baj megelőzhető, és elsősorban az emberek hibájából történnek a balesetek (ami igen ritka). A közel 200 érdeklődő megsimogathatta Dakotát, aki a nagy meleg ellenére nagyon jól tűrte. Miután a kölyök farkasokat most kezdték szoktatni az emberekhez, a tömeghez, ezért őket csak a kennelben lehetett meglesni. Pergel Virág aki Dóri munkáját segítette beült a kicsik mellé, hogy megnyugtassa őket. Hiába, most láttak először idegeneket. 12 órakor alig akartak elbúcsúzni a gyerekek és szüleik vendégeinktől, de meg kellett tenni, mert hazaindulás előtt a kicsiket is meg kellett mozgatni. A tóalj most láthatott először pórázon vezetett  farkasokat :)

Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy 200.-Ft-tal támogatta a rendezvényt, így 45 600 forint gyűlt össze, amit a mentálisan sérült gyerekek kutyás terápiás foglalkozásaira költünk. Ahhoz, hogy 2017. évben is tudjuk a foglalkozást biztosítani, támogatásokra van szükségünk.
Köszönjük a rendezvény támogatást Dóriéknak, vendégeinknek és a Várkastélykert Panzió és Étterem vezetésének. (Dóriéknak is nagyon ízlett az ebéd, sőt az uborkát kiemelten szerették :))

Ha valaki továbbra is szeretné támogatni ügyünket az megteheti számlánkra utalt összeggel: OTP Bank: 11735067-20058373-as számlaszámra történő adományozással.

gyermeknapp_farkasokkal

Pergel Virág

Újváry Dóra HORKAI Animal Training Center vezető trénere Dakotával
Dedikálás a farkasok mellett

Dedikálás előadás után

érdések tüzében

Nagykövetünk Janovics László

Kicsi pihenő Szabadság
További képek itt

Videó

Akit érdekel dr. Újváry Dóra: Nézzünk farkasszemmel előadása az itt nézheti meg (IQ terápia előadások sorozatból.)

Cikkek:

vasarhely24.hu     promenad.hu