Állatasszisztált Fejlesztő Központ a gyerekekért

fejlesztokozp kutyas
Elindítottuk a központunkat.

A fejlesztő központ magában foglalja azokat a szakembereket, akik egy helyen el tudják látni a fejlesztésre szoruló gyermekeket. Ide azokat a gyermekeket is lehet hozni, akiknek nincs Szakértői Bizottság által felállított diagnózisuk.
A szülő észreveszi, hogy valami nincs rendben a gyermekével, vagy a pedagógus jelzi a problémákat. A szülőnek itt segítséget tudnak nyújtani a szakemberek.

A központ szakemberei:

-          gyógypedagógus

-          fejlesztőpedagógus

-          logopédus

-          Habilitás kutyás szakember

Terápiák

-          különböző beszédterápiák

-          mozgásfejlesztések

-          kutyás terápia

stb.

Mivel több?

1.    A fejlesztő központban egy játszóház is üzeme szeptembertől, mely megfelelő helyet és lehetőséget biztosít az integrációra. Olyan programok is szerveződnek, mely összehozza a sérült és az ép fejlődésmenetű gyermekeket.

2.    Szoros kapcsolatot szeretnénk kialakítani a gyermeket ellátó más intézményekkel, hogy velük együttműködve hatékonyabb segítséget nyújtsunk a családoknak. (pld. szegedi Gemma, makói Kozmutza, hódmezővásárhelyi Csodaház, stb. ahol kihelyezett állatasszisztált foglalkozásokat tartunk ottani szakemberekkel együttműködve).

3.    Egyénileg felnőtt sérültek fejlesztése.

4.    Állatasszisztált fejlesztő és szinten tartó foglalkozások egyénileg vagy csoportosan

5.    Habilitás kutyakiképző gyakorló tér, ahol a leendő segítő kutyák megtanulják, hogyan kell viselkedni, dolgozni a gyerekekkel együtt szakmai felügyelet mellett.

Jelentkezni még mindig lehet a szórólapon feltüntetett telefonszámon.

plakat