2017. Kéz a Kézben Toleranciatábor

Szakemberek:
Berta Éva logopédus, a GEMMA Iskola dolgozói, Szokolné Igaz Enikő habilitás kutyakiképző és felvezető Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese, az "ÚJ VILÁG" Alapítvány kutyás terápiás foglalkozásainak vezetője.

Segítők:
Szokol Ádám- Önkéntes, József Attila Gimnázium, Makó, Kőszegi Ádám - József Attila Gimnázium, Makó, Kiss Balázs - József Attila Gimnázium, Makó, Kurai Antal - József Attila Gimnázium, Makó,
KulcsárDominika iskolai közösségi szolgálatosok,Pauli Katalin az "ÚJ VILÁG" Alapítvány önkéntes tagja, Oláhné Benkő Gabriella szülő és gyógypedagógiai hallgatók (Berta Éva szakigazgató által „kijelölt” leendő pedagógusok)

Tábor vezetősége:

Táborvezető: Gulicska Irén az "ÚJVILÁG" Alapítvány kuratórium elnöke, Berta Éva a GEMMA Fejlesztő Iskola szakigazgatója valamint Szokolné Igaz Enikő habilitás felvezető, oktató, terápiás kutyás.

Orvosi ügyelet: Lévay Norbert

Az étkezéseket biztosítja: Hungi Vigadó Kft
Aki az étkezést támogatja:

hungi logo arany 1Partfürdőről:

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman tavasztól őszig várja kedves látogatóit. Egyedülálló elhelyezkedésével az ország egyik legszebb fekvésű kempingje, közvetlenül a Tisza partján, 5 percnyi sétára Szeged belvárosától. A lapályos parton a fürdőzés és napozás mellett futballpálya, strand-röplabda pálya, büfék, vendéglátóegységek állnak a vendégek részére, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra, szabadtéri sütésre, főzésre is van lehetőség. A medencék legmélyebb pontjai: középső medence: 120 cm közel 33 fokos víz, nagy medence: folyamatosan mélyülő, a legmélyebb pontja: 18 cm, közel 33 fokos vízhőmérséklet.
A táborba napi jegy kifizetésével a szülők is be tudnak jönni délutánonként, de a tábor programját nem zavarhatják meg (bekapcsolódni lehet).

A tábor program tervezete:

Első nap
              14 órától érzékenyítő beszélgetés a segítő gyerekek részére, majd a sérült gyerekekkel együtt fürdőzés, az izmok ellazítása céljából.
              16 órától közös kutyás terápiás foglalkozás Diamonddal és Azure-ral.
              18 órától vacsora
              19 órától az ép gyerekeknek akadályverseny a sérülteket pedig előkészítés a lefekvésre
              21 órakor fekvés
Második nap
              8 órától reggeli
              9 órától kutyás terápiás foglalkozás kisebb csoportokra bontva, de közösen a két gyermek csapat!
              10.30 órától Zsuzsi érkezik a Marci fonodájának ügyvezetője, ahol közös manuális foglalkozáson sajátítják el az újságpapírból készített kosárkák titkait.
              13 órától strand közös fürdőzés, röplabda, strandfoci
              16 órától közös manuális foglalkozás Zsuzsival (folytatják a délelőtti kézműveskedést.
              19 órától Kutyás frizbi
              20,30 perckor pedig a segítő gyerekeknek zseblámpafoci (akik nem vesznek részt rajta, azoknak szabad foglalkozás)
              21 órakor lefekvés
Harmadik nap:
              8 órától reggeli
              9 órától Zsuzsival folytatják a megkezdett munkákat ahol közös manuális foglalkozáson keretében
              13 órától strand közös fürdőzés, strandfoci, röplabda
              19 órától Csibész bemutató csoport
              20, 30 perckor pedig a segítő gyerekeknek bátorságpróbája
Negyedik nap
              10 órától sárkányhajózás
              13 órától strand közös fürdőzés, strandfoci, röplabda
              16 óra kutyás terápiás foglalkozás záró foglalkozás
              17.00 óra szabad program
              18 órakor vacsora
              19 órától Betty, Tamás és csapatának egy órás zumba „tánca” amin mindenki részt vesz a maga lehetőségeihez képest
              20 órától közös tábortűz, közös éneklés gitárkísérettel
              21,30-kor lefekvés
Ötödik nap:
              8 órától reggeli
              9 órától Bajnokok a táborban. Dog Dancing csapat érkezik Kriz Orsolya vezetésével. Bajnok kutyái: Josei és Shane. Csak nekünk készített kűrrel érkeznek és utána beszélgetnek az állatvédelemről, a kutyák kiképzésének technikájáról (pozitív jutalmazás) és megsimogathatják a kutyákat.
              11 órakor strand
              13 órakor ebéd