TESCO - "Ön választ, mi segítünk!" pályázat

Ebben az évben a TESCO pályázatával szerettük volna megmérettetni magunkat.

A támogatásból egy olyan játékeszközt szeretnénk telepíteni, ami segít a fogyatékkal élő, tolószékes gyermekeknek megtapasztalni a szabadabb mozgás érzését. A Pillangó egy négyágú libikóka, amelyen két sérült és két egészséges gyermek játszhat közösen úgy, hogy együtt hozzák mozgásba a játékot. Ez a közös élmény közelebb hozza egymáshoz a gyerekeket, segíti egymás elfogadását és örömet okoz mindenkinek!

A makói emberek tenni akarásának köszönhetően megnyertük a kiírt pályázatot és vele együtt a 400 000.-Ft-ot, ami nagy segítség lesz a játék megvételéhez, telepítéséhez.

Köszönjük a hódmezővásárhelyi, szegedi és makói embereknek, hogy e nemes ügyben mellénk álltak!

pillango tesco belso

Kéz a kézben Toleranciatábor 2018.

2018-ban is megrendezzük a táborunkat. Ennek programját tesszük most közre.

szülői levél  kérdőív  nyilatkozat fotózásról  (a nyilatkozat és a kérdőív kitöltése kötelező a táborhoz!)

Kéz a Kézben Toleranciatábor
A tábor ideje:  2018. július 02-06 között.

Július 02-én 11 óráig kell beérkezni a tábor helyszínére!

Helyszín: Szeged - Partfürdő Kemping (telefon: (62) 430 843)
Cím: Szeged, Középkikötő sor 1. 6726

A Kéz a kézben Tolerancia Tábor célja:

• Együtt táboroznak sérült és ép gyermekek ezen az öt napon. Feladatunk, hogy egymást megismerjék, közös programokon vegyenek részt, egymást segítve készítsenek tárgyakat, emlékeket, amit a tábor végén hazavihetnek.  A tábor teljes idején segítő kutyákkal találkozhatnak, és együtt játszhatnak a gyerekek.

Szakemberek segítik a tábor munkáját. A táborban részt vesznek a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kiképzett segítő kutyásai valamint a Csibész Kutyasuli iskolás kutyái.

Szakemberek:
    Tatárné Kapus Éva nevelőtanár, család-gyermek és ifjúságvédelmi szakpedagógus, szociális munkás, katolikus hittantanár, tréner; Szokolné Igaz Enikő habilitás kutyakiképző és felvezető Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese, az "ÚJ VILÁG" Alapítvány kutyás terápiás foglalkozásainak vezetője; Harasztiné Schiller. Márta gyógypedagógus GEMMA, Nákity Kinga gyógytornász GEMMA, Kasza Blanka gyógytornász GEMMA, Zavarkó Éva gyógytornász GEMMA, Benkő Erzsébet gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Dobsa Evelin gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Kovács Magdolna gyógypedagógus GEMMA, Szabó Sára gyógypedagógus GEMMA, Fődi Anna gyógypedagógus GEMMA, Nagy Albertina gyógypedagógus GEMMA, Komjáti Mariann gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Vas Nelli gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Urbán Miklós gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Oravec Dorottya gyógypedagógiai asszisztens GEMMA, Patocskai Anikó gyógypedagógiai asszisztens GEMMA.

Segítők:
    Fülöp Kristóf, iskolai közösségi szolgálatos HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Makó,Turányi Marcell iskolai közösségi szolgálatos HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Makó, Bódi Lóránt közösségi önkéntes BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma,
    Pauli Katalin az "ÚJ VILÁG" Alapítvány önkéntes tagja, Selmecziné Pomikula Tünde az „ÚJ VILÁG” Alapítvány Jószolgálati Nagykövete, Nagyhegyesi Ilona íjász és Moldován Ilona az „ÚJ VILÁG” Alapítvány kuratórium tagja.

Tábor vezetősége: Moldován Ilona, Pauli Katalin,  Selmecziné Pomikula Tünde, Szokolné Igaz Enikő, Tatárné Kapus Éva

Táborvezető: Gulicska Irén az "ÚJVILÁG" Alapítvány kuratórium elnöke

Orvosi ügyelet: Lévay Norbert

Az étkezéseket biztosítja: Stefánia Catering.

Partfürdőről:

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman tavasztól őszig várja kedves látogatóit. Egyedülálló elhelyezkedésével az ország egyik legszebb fekvésű kempingje, közvetlenül a Tisza partján, 5 percnyi sétára Szeged belvárosától. A lapályos parton a fürdőzés és napozás mellett futballpálya, strand-röplabda pálya, büfék, vendéglátóegységek állnak a vendégek részére, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra, szabadtéri sütésre, főzésre is van lehetőség. A medencék legmélyebb pontjai: középső medence: 120 cm közel 33 fokos víz, nagy medence: folyamatosan mélyülő, a legmélyebb pontja: 18 cm, közel 33 fokos vízhőmérséklet.

A táborba napi jegy kifizetésével a szülők is be tudnak jönni délutánonként, de a tábor programját nem zavarhatják (bekapcsolódni lehet).

A tábor programja:

Első nap (július 2.)
    11 órától szállások elfoglalása, terület bejárás
    12 órától „Hallgass a szívedre” érzékenyítő foglalkozás a segítő gyerekeknek, játékos formában Éva nénivel
    13 órától ebéd
    14 órától strand
    16 órától tábori program megbeszélése, szabad foglalkozás
    17 órától 18 óráig "A Rejtély Te vagy" "Tükröm-tükröm"- ismerkedő játékos feladatok I. workshop Éva nénivel.
    17. órától Kutyás foglalkozás előkészítése, szabályok megbeszélése, csoport beosztás, kutyák megismerése - Azure, Ében, Brunó
    18 órától vacsora
    19 órától kreatív feladatok
    21 órakor fekvés

Második nap (július 3.)
    8 órától reggeli
    9 órától kutyás terápiás foglalkozás kisebb csoportokra bontva, de közösen!
    10.30 órától Történelmi ruhában valóbemutató, és egy rövid előadás a ruházatról, fegyverzetről, íjakról. /Szegedi Szittyások/
    Ezek után mindenki kipróbálhatja oktatói segítséggel, biztonságos módon az íjászatot (5 éves kortól) néhány lövés erejéig.Ha kevés jelentkező van, akkor sok lövésre is jut idő. :-)
    16 szabadprogram, Csocsó bajnokság
    17 órától 18 óráig a"Rejtély TE vagy" Barát kerestetik II. workshop Éva nénivel
    18 órakor vacsora
    19 órakor Sportverseny (Péter) 40 db. sportszelet
    20,30 zseblámpafoci (akik nem vesznek részt rajta, azoknak filmklub Éva nénivel)
    21 órakor lefekvés

Harmadik nap (július 4):
    9 órától érzékenyítő foglalkozás a kutyák segítségével
    10,30 órától Kézműves foglalkozás Timivel - tábor gyöngy karkötő, sógyurma medál készítése
    16 órától Számháború /Irén/
    17 órától 18 óráig "A Rejtély Te vagy" "Dühös vagyok?!" III. workshop Éva nénivel
    17 íjászat
    18 órakor vacsora
    19. órától „az élet show-ja” csapatok vetélkedője
    21 órától bátorságpróba DJ

Negyedik nap (július 5.):
    8 órától reggeli
    9 órától kutyás terápiás foglalkozás kisebb csoportokra bontva, de közösen a két gyermek csapat!. (Akik éppen nem a foglalkozáson vannak, azoknak futóversenyt rendezünk. A végén ajándék ).
    10 órától sárkányhajózás (akiket be lehet vinni) és akik éppen nem a foglalkozáson vannak, azoknak futóversenyt rendezünk. A végén ajándék.
    14 órától strand közös fürdőzés
    16 óra Betty, Tamás és csapatának egy órás Zumba „tánca” amin mindenki részt vesz a maga lehetőségeihez képest
    17 órától 18 óráig "Dühös vagyok?!" IV. workshop Éva nénivel
    17 órától Szabadprogram, íjászat
    18 órakor vacsora - Bográcsos paprikás krumpli /Luca apuka/
    19 órától közös tábortűz
    22 órakor lefekvés

Ötödik nap (július 6.) szülős nap a fejlesztő iskolásoknak:
    8 órától reggeli
    9 órától "A Rejtély Te vagy" "Kreatív leszek!" workshop pedagógusoknak Éva nénivel
    11 órakor strand
    13,30 Ebéd után, küldetési mese mindenkinek Éva nénitől
    14 órától hazautazás.

Szeged, 2018. június 26.

Gulicska Irén
Kuratórium elnök
Táborvezető

2017. évi munkánk számokban

Közel 5 000 000.-Ft értékben osztottunk adományt.

Közel 1 700 000.-Ft támogatást kaptunk.

Több mint 2 000 km-t ettünk meg, hogy az adományok eljussanak a rászoruló családokhoz.

1 500 adag meleg ételt osztottunk ki.

Közel 2000 kg ruhát osztottunk szét.

Több mint 500 család támogatása, ebből csak Makón 100 család (4 hónap alatt).

Több mint 300 csokit osztottunk szét rászoruló gyerekeknek Makón, Hódmezővásárhelyen és Mártélyon.

150 rászoruló gyermek kapott játékot.

64 gyermek táboroztatását finanszíroztuk a tolerancia jegyében (30 ép makói és 34 halmozottan sérült gyermek /GEMMA/ részvételével) A tábor 100 fővel működött.

Több mint 50 kutyás terápiás foglalkozást finanszíroztunk 60 gyermeknek.

13 támogató és 4 fő Jószolgálati Nagykövet segítette munkánkat.

3 rendezvényt bonyolítottunk le, több mint 300 fővel.

3 önkéntesünk tette le a közösségi önkéntesi vizsgát.

2017. novemberétől 2 gyűjtőközpontunk van (Makón és Hódmezővásárhelyen)

Minimum 10 alkalommal voltunk a médiában.

Decemberben került kihirdetésre: hogy az EFOP-1.3.7-17-2017-00126 konzorciumi pályázatunkat 4 9 9 9 9 9 9 9 F t összegű  támogatásra érdemesnek í télte. Konzorciumi partner a Szent Miklós Plébánia (Szeged). Alapítványunk közel 15 millió forint támogatással indíthatja programjait 2018. februárjában.

Köszönjük támogatóink bizalmát!
tamogatok

Jótékonysági est Lippai Mariannal

Alapítvány meghívására Makóra érkezett Lippai Marianna motivációs trainer. Az est bevételét (78 000.-Ft) a makói integrált játszótér bővítésére fordítjuk. Karácsony előtt fontosnak tartottuk, hogy pozitív gondolatokat mélyítsünk el az ilyenkor érzékenyebb emberek szívébe. Részlet a Makói Híradóból:

Váradi Rebeka meghívására érkezett Makóra Lippai Marianna, az Életkedv motivációs előadója. A jótékonysági délutánon szó esett az életről, az elmúlásról, a gyászról és az életkedvről is.

Gajáta Fanni – Makó

Körülbelül másfél éve ismerte meg Váradi Rebeka a híres motivációs előadót, Lippai Mariannát. A 14 éves lány nyáron alapította meg a Béka Bogi Csoportot, amelyet egy olyan sérült kislány emlékére hozott létre, aki agydaganatban hunyt el. A csoportban jelenleg hatan vannak és céljuk az, hogy segítsék a rászoruló családokat és a sérült embereket. A makói lány októberben találkozott először Mariannával és ekkor invitálta meg a motivációs előadót a városba.

– Szerintem az én korombelieknek is sokat segítenek Marianna bejegyzései, mert szerintem ha valaki rossz jegyet visz haza, meg tudja otthon beszélni, hogy nem akarta, többet kellett volna tanulnia – fogalmazott Rebeka.

Marianna blogját, az Életkedvet már közel 200 ezren követik a legnagyobb közösségi oldalon, köztük tizenévesek is. A blogger ennek azért is örül, mert szerinte nagy dolog a kamaszok és tinédzserek körében, hogy a pozitív gondolkodást választják a bulik helyett.

– Volt olyan tizenéves Életkedvelőm, aki részt vett egy előadásomon és az írásaimat is követte, majd írt egy üzenetet, hogy amióta engem olvas, szereti az anyukáját. Rájött, hogy mennyi jelent neki az édesanyja és ez olyan gyönyörű, már ezért megéri. Rebeka is ez a kategória, valamit átélt és azóta követ. Ő egy gyönyörű leány, csodálatos lélekkel, aki segíteni szeretne másokon, ahogy én is – tudtuk meg az Életkedv motivációs előadójától.

plakat A 4 honlapra

A tábor fiataljai nem pihennek

_a kitalalokVáradi Rebeka, Széll Erika,  Kolompár Barbara, Gyetva Zsanett és Selmeczi Csaba is részt vet a Kéz a Kézben Toleranciatáborunkban.