A tábor fiataljai nem pihennek

_a kitalalokVáradi Rebeka, Széll Erika,  Kolompár Barbara, Gyetva Zsanett és Selmeczi Csaba is részt vet a Kéz a Kézben Toleranciatáborunkban. Sokat segítettek társaiknak. Váradi Rebeka eldönötte, hogy a tábor végével nem hagyja abba a fogyatékossággal élő társaik segítését. Mellé álltak a lányok, majd később csatlakozott Csabi is. Bogi Béka perselyeket kezdtek kihelyezni Makó több boltjába azzal a célzattal, hogy a Pápay sulisoknak kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtsenek, a jövő évi táborhoz is hozzá szeretnéne járulni, valamint néhány játékot szeretnének még a mozgássérült játszotérre. Mögéjük álltunk, mert céljaink ugyan azok. Büszkék vagyunk rájuk és példát mutatnak mindenkinek! Gyűjtőhelyek Facebook csoportjuk itt, kövessétek!

Sikeresen zárult a 2. Kéz a Kézben Toleranciatáborunk

Értékes gyerekek kerültek ki a táborból

A tábor célja, hogy a segítő gyermekek megtanulják “kezelni” sérült társaikat. Érezzék, lássák, hogy a fogyatékkal élők milyen nehézségeket küzdenek le. A gyermekek jelképesen örökbe fogadtak egy-egy sérült kis társat, akinek a napi teendőit megfigyelték, a pedagógusok által kapott információkat megjegyezték, megtanulták. A közös gondoskodás, a feladatok elvégzése bár kihívás volt a segítő gyerekeknek, mégis örömmel tölötte el szívüket.

Temetésben való segítés

2017. június 2-án (és itt idézzük a médiát)
"...

Eddig tisztázatlan körülmények között június 2-án, valamivel 19 óra után a 47-es számú főút 192-es kilométerszelvényében egy Opel áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Hódmezővásárhely felől érkező Peugeot gépjárművel.

Állatasszisztált Fejlesztő Központ a gyerekekért

fejlesztokozp kutyas
Elindítottuk a központunkat.

A fejlesztő központ magában foglalja azokat a szakembereket, akik egy helyen el tudják látni a fejlesztésre szoruló gyermekeket. Ide azokat a gyermekeket is lehet hozni, akiknek nincs Szakértői Bizottság által felállított diagnózisuk.