TESCO - "Ön választ, mi segítünk!" pályázat

Written by Gulicska Irén. Posted in Blog

Ebben az évben a TESCO pályázatával szerettük volna megmérettetni magunkat.

A támogatásból egy olyan játékeszközt szeretnénk telepíteni, ami segít a fogyatékkal élő, tolószékes gyermekeknek megtapasztalni a szabadabb mozgás érzését. A Pillangó egy négyágú libikóka, amelyen két sérült és két egészséges gyermek játszhat közösen úgy, hogy együtt hozzák mozgásba a játékot. Ez a közös élmény közelebb hozza egymáshoz a gyerekeket, segíti egymás elfogadását és örömet okoz mindenkinek!

A makói emberek tenni akarásának köszönhetően megnyertük a kiírt pályázatot és vele együtt a 400 000.-Ft-ot, ami nagy segítség lesz a játék megvételéhez, telepítéséhez.

Köszönjük a hódmezővásárhelyi, szegedi és makói embereknek, hogy e nemes ügyben mellénk álltak!

pillango tesco belso

2017. évi munkánk számokban

Written by Gulicska Irén. Posted in Blog

Közel 5 000 000.-Ft értékben osztottunk adományt.

Közel 1 700 000.-Ft támogatást kaptunk.

Több mint 2 000 km-t ettünk meg, hogy az adományok eljussanak a rászoruló családokhoz.

1 500 adag meleg ételt osztottunk ki.

Közel 2000 kg ruhát osztottunk szét.

Több mint 500 család támogatása, ebből csak Makón 100 család (4 hónap alatt).

Több mint 300 csokit osztottunk szét rászoruló gyerekeknek Makón, Hódmezővásárhelyen és Mártélyon.

150 rászoruló gyermek kapott játékot.

64 gyermek táboroztatását finanszíroztuk a tolerancia jegyében (30 ép makói és 34 halmozottan sérült gyermek /GEMMA/ részvételével) A tábor 100 fővel működött.

Több mint 50 kutyás terápiás foglalkozást finanszíroztunk 60 gyermeknek.

13 támogató és 4 fő Jószolgálati Nagykövet segítette munkánkat.

3 rendezvényt bonyolítottunk le, több mint 300 fővel.

3 önkéntesünk tette le a közösségi önkéntesi vizsgát.

2017. novemberétől 2 gyűjtőközpontunk van (Makón és Hódmezővásárhelyen)

Minimum 10 alkalommal voltunk a médiában.

Decemberben került kihirdetésre: hogy az EFOP-1.3.7-17-2017-00126 konzorciumi pályázatunkat 4 9 9 9 9 9 9 9 F t összegű  támogatásra érdemesnek í télte. Konzorciumi partner a Szent Miklós Plébánia (Szeged). Alapítványunk közel 15 millió forint támogatással indíthatja programjait 2018. februárjában.

Köszönjük támogatóink bizalmát!
tamogatok

Jótékonysági est Lippai Mariannal

Written by Gulicska Irén. Posted in Blog

Alapítvány meghívására Makóra érkezett Lippai Marianna motivációs trainer. Az est bevételét (78 000.-Ft) a makói integrált játszótér bővítésére fordítjuk. Karácsony előtt fontosnak tartottuk, hogy pozitív gondolatokat mélyítsünk el az ilyenkor érzékenyebb emberek szívébe. Részlet a Makói Híradóból:

Váradi Rebeka meghívására érkezett Makóra Lippai Marianna, az Életkedv motivációs előadója. A jótékonysági délutánon szó esett az életről, az elmúlásról, a gyászról és az életkedvről is.

Gajáta Fanni – Makó

Körülbelül másfél éve ismerte meg Váradi Rebeka a híres motivációs előadót, Lippai Mariannát. A 14 éves lány nyáron alapította meg a Béka Bogi Csoportot, amelyet egy olyan sérült kislány emlékére hozott létre, aki agydaganatban hunyt el. A csoportban jelenleg hatan vannak és céljuk az, hogy segítsék a rászoruló családokat és a sérült embereket. A makói lány októberben találkozott először Mariannával és ekkor invitálta meg a motivációs előadót a városba.

– Szerintem az én korombelieknek is sokat segítenek Marianna bejegyzései, mert szerintem ha valaki rossz jegyet visz haza, meg tudja otthon beszélni, hogy nem akarta, többet kellett volna tanulnia – fogalmazott Rebeka.

Marianna blogját, az Életkedvet már közel 200 ezren követik a legnagyobb közösségi oldalon, köztük tizenévesek is. A blogger ennek azért is örül, mert szerinte nagy dolog a kamaszok és tinédzserek körében, hogy a pozitív gondolkodást választják a bulik helyett.

– Volt olyan tizenéves Életkedvelőm, aki részt vett egy előadásomon és az írásaimat is követte, majd írt egy üzenetet, hogy amióta engem olvas, szereti az anyukáját. Rájött, hogy mennyi jelent neki az édesanyja és ez olyan gyönyörű, már ezért megéri. Rebeka is ez a kategória, valamit átélt és azóta követ. Ő egy gyönyörű leány, csodálatos lélekkel, aki segíteni szeretne másokon, ahogy én is – tudtuk meg az Életkedv motivációs előadójától.

plakat A 4 honlapra

A tábor fiataljai nem pihennek

Written by Gulicska Irén. Posted in Blog

_a kitalalokVáradi Rebeka, Széll Erika,  Kolompár Barbara, Gyetva Zsanett és Selmeczi Csaba is részt vet a Kéz a Kézben Toleranciatáborunkban.

Sikeresen zárult a 2. Kéz a Kézben Toleranciatáborunk

Written by Gulicska Irén. Posted in Blog

Értékes gyerekek kerültek ki a táborból

A tábor célja, hogy a segítő gyermekek megtanulják “kezelni” sérült társaikat. Érezzék, lássák, hogy a fogyatékkal élők milyen nehézségeket küzdenek le. A gyermekek jelképesen örökbe fogadtak egy-egy sérült kis társat,