+36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu
Select Page

Alapítványunk szervezésében vendégünk volt 2016. május 28-án Dr. Újvári Dóra, a HORKAI Animal Training Center vezető trénere, Horkai Zoltán felesége és három farkasa; a 13 éves Dakota valamint a két 3 hónapos Lobo és Marcus. Dóri közel 1 órás előadást tartott a munkájukról, hogyan került bele a csapatba, hogyan figyelik meg a körülöttük élő állatokat. Cáfolta azokat a tévhiteket, hogy a farkas rátámad az emberre minden ok nélkül. Megerősített minket abban, hogy az állatok kellő ismeretével minden baj megelőzhető, és elsősorban az emberek hibájából történnek a balesetek (ami igen ritka). A több mint 200 érdeklődő megsimogathatta Dakotát, a farkast, aki a nagy meleg ellenére nagyon jól tűrte. Miután a kölyök farkasokat most kezdték szoktatni az emberekhez, a tömeghez, ezért őket csak a kennelben lehetett meglesni. Pergel Virág aki Dóri munkáját segítette beült a kicsik mellé, hogy megnyugtassa őket. Hiába, most láttak először idegeneket. 12 órakor alig akartak elbúcsúzni a gyerekek és szüleik vendégeinktől, de meg kellett tenni, mert hazaindulás előtt a kicsiket is meg kellett mozgatni. A tóalj most láthatott először pórázon vezetett farkasokat.

További információt a 2016-os éves beszámoló c. dokumentumban találhatnak.