+36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu
Select Page

2017 év végén elindítottuk az ASZÖT-be való belépésünket. Megkezdték alapítványunk monitorozását. A Testületéhez bármely civil szervezet csatlakozhat, aki magára nézve kötelezőknek fogadja el az Etikai Kódexben foglaltakat, és sikeresen átesik a Kódex szempontjai alapján kialakított monitoring folyamaton. A monitorozást a Testület kezelőszerve a belépéskor, majd évente ismétlődő rendszerességgel minden tagnál lefolytatja, a tagság megszerzéséről és fenntartásáról a monitorozás eredménye alapján a Testület Etikai Bizottsága hoz döntéseket.

Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete:

Az adományozói bizalom megerősítésén dolgoznak azon szervezetek, melyek már csatlakoztak az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez, és fogadták el magukra nézve kötelezőnek az adománygyűjtésre vonatkozó Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság.

Tagszervezeteik az Etikai Kódexnek megfelelően kezelik a hozzájuk beérező adományokat és tevékenységüket átláthatóan kommunikálják. A Testület tagjai „Etikus Adománygyűjtő Szervezet” logót használhatnak, mellyel erősíthetik meglévő és potenciális támogatóik bizalmát.

Céljuk összefogni az etikusan és átláthatóan működő civil szervezeteket, közösen dolgozni azon, hogy az adományozók bizalma megerősödjön. Ezzel kívánják elősegíteni az adományozási- és adománygyűjtési kultúra fejlődését Magyarországon.

ETIKAI BIZOTTSÁG HATÁROZATAI

ELEKTRONIKUS SZAVAZÁS

1. május 28. -június-6.
    Szavazáson részt vevő Etikai Bizottsági tagok
    Inkei Péter
    Nizák Péter
    Lajtai György
    Határozati javaslat (20180606): „ÚJ VILÁG” Alapítvány tagfelvétele
    Az „ÚJ VILÁG” Alapítvány tagfelvételéhez kapcsolódó monitorozási eljárás befejeződött. A monitorozási jelentést a Bizottság tagjai megkapták.
    Az „ÚJ VILÁG” Alapítvány tagfelvételi kérelmét az Etikai Bizottság három igen szavazattal, tartózkodás és nem szavazat nélkül megszavazta.
    Határozat: 2018. 06. 06–tól az „ÚJ VILÁG” Alapítvány az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének tagja.