központi: +36-70-674-8177 elnök: +36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu
Select Page

Projekt címe:
A Szeged-Csanádi Egyházmegye közösségfejlesztése – Szeged – Szent Miklós Plébánia
A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével

Projekt azonosító száma:
EFOP-1.3.7-17-2017-00126
Kedvezményezett neve:
Szent Miklós Plébánia

Szerződött támogatás összege:
49 999 999 Ft

Támogatás mértéke:

Projekt kezdési dátuma: 2018. 03.01.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

EFOP_137

Az EU-s támogatás segítségével, a Szent Miklós Plébánia és az “ÚJ VILÁG” Alapítvány szervezetekből álló konzorcium a helyi esélyegyenlőségi célcsoportok megszólítása és közösségbe vonása (pl. fiatalok közösségbe vonása, idősgondozás), a szemléletformálás és a hátrányos helyzetű személyek integrációja terén széles körű szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek.
A két szervezet meghatározó szereppel bír a helyben lévő közösségek megtartó erejének erősítésében, a hátrányos helyzetű személyek befogadásában, a leszakadó rétegek támogatásában, a mélyszegénységben és a többségi (helyi) társadalomban élők közötti szociokulturális hátrányok mérséklésében.
Hiszünk abban, hogy a hátránykompenzációs programjaink számos pozitív mintát és üzeneteket hordoznak majd, az új közösségek kialakítása mellett a már meglévő közösségeket is gyarapítják, azokat inspiráló közeggé teszik. Továbbá a Projektbe közvetlenül bevont hátrányos helyzetű célcsoport tagok élete mellett, azok közvetlen környezetét is befolyásolják, segítenek megfékezni a folyamatos elvándorlás okozta népességcsökkenést, a munkanélküliséget is, szélesebb spektrumban nézve pedig a multiplikátor hatások miatt meghatározhatják a térség jövőképét is.

A társadalmi kohéziót erősítő közösségfejlesztő programok az egyházak és civil szervezetek között.