+36-70-203-2962 elnok@ujvilagalapitvany.hu

A Dog Dancing tanításának alapja a pozitív megerősítés, tehát a jól végrehajtott gyakorlatot jutalmazzák – ellenkező esetben sincs büntetés, egyszerűen csak a kutya nem kap jutalmat. Erről a különleges sportról, gazda és kutya együttműködéséről tartott előadást Kriz Orsolya kutyakiképző, a Németh László Városi Könyvtárban, Hódmezővásárhelyen.

Vendégünk beszélt többek közt, hogy  1995 óta kutyatulajdonos, és kutyakiképző, jelenleg az engedelmes technikákon nyugvó Dog Dancing-et űzi. Több mint hat éves Border Collie fajtájú kutyájával sok versenyen vettek részt kiváló eredményekkel.  Josephine-hez egy hét hónapos Shetlandi juhász, Shane is csatlakozott. Orsolya eredményei között két országos bajnoki cím, Magyarország Freestyle bajnoka, és számos nemzetközi első helyezés szerepel a közeli országokból, mint Ausztria, Szlovákia, és Németország. A kiképző idén nyitotta meg első Dog Dancing iskoláját Budapesten.

Média: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/ebnek_jatek_gazdinak_munka_a_kutyatanc/2523067/